Apple uvodi izveštaje o nesrećama, opasnostima i kontrolama brzine na Apple Maps, slično Google mapama i Waze-u

 

Apple Maps funkcija je trenutno dostupna samo korisnicima sa iOS 14.5 beta i slična je funkcijama za prijavljivanje koje se nalaze u Waze-u i Google mapama.

Kada se koristiti funkcija, vozač (ili po mogućnosti suvozač) može da pritisne novo dugme Report i izabere vrstu incidenta ili opasnosti koju prijavljuje.

To možete čak da uradite i pomoću Siri ako izgovorite „ovdje postoji kontrola brzine“ ili „nešto je na putu“. MacRumors pokazuje da je interfejs dostupan i u verziji CarPlay Maps-a. Ova funkcija izveštavanja usmjerena na korisnika sada je nešto što sve glavne aplikacije za mape imaju ili razvijaju.

Iako je ova funkcija popularizovana pomoću Waze, na Google mapama je dostupna od aprila 2019. godine. Apple ovdje u stvari pokušava da sustigne konkurenciju (kao što to pokušava i sa dodavanjem slika i recenzija koje generišu korisnici na Maps).

Međutim, vrijedi napomenuti da Apple-ova verzija ima mnogo manje opcija. Google-ova verzija je mnogo opsežnija.

Apple-ove verzija ima i jednu čudnu stvar koja nema nikakve veze sa činjenicom da je funkcija u beta verziji. Apple-ove i Google-ove ikone za nezgode i kontrolu brzine izgledaju vrlo slično.

(PC Press)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.