Da se fotografišu snježne pahuljice do najsitnijeg detalja može predstavljati velik izazov jer fotografi često imaju samo nekoliko sekundi prije negoli se one otope

 

Jedan profesionalni fotograf uspio je snimiti proces otapanja snježne pahuljice. Nakon toga je napravio video tako da je snimak pustio unazad. Rezultat je oduševio baš sve koji su taj video pogledali, čemu svjedoče i superlativi u komentarima.

Video je objavio fotograf Jan na svom YouTube kanalu Another Perspective. Za snimanje videa koristio je visoko detaljne makrofotografije, koje mogu uhvatiti sićušan predmet i učiniti ga znatno većim nego što to on jest. Tako je snimljen svaki detalj kristalne strukture snježne pahuljice.

Jan je za snimanje videa koristio Sony a6300 te Sony a7R IV kao glavnu kameru.

Video prikazuje pet snježnih pahuljica, odnosno proces njihova topljenja pušten unazad pa izgleda kao da se pahuljica „rađa“ iz kapi vode.

Video je isto tako i odličan podsjetnik da bez obzira na to što ih tokom snježnih oborina ima nesagledivo puno, ne postoje dvije snježne pahuljice iste struktura kristala leda.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.