Ukoliko niste upoznati, Apple One je Appleova usluga pretplate u paketima. Zamišljeno je da bude jeftinija alternativa pretplati na sve njih pojedinačno. Trenutno postoje tri nivoa Apple One pretplate – individualni plan, porodični plan i Premier plan, koji je na početku bio dostupan samo u nekolicini zemalja.

Međutim, Apple je od tada najavio da će proširiti svoj novi paket na 17 novih regija. Nove regije za koje se očekuje da će dobiti Apple One Premier plan su Austrija, Brazil, Kolumbija, Francuska, Njemačka, Indonezija, Irska, Italija, Malezija, Meksiko, Novi Zeland, Portugal, Rusija, Saudijska Arabija, Španija, Švicarska i UAE.

Pročitajte još: Predstavljamo Audio Editor Pro, besplatnu aplikaciju za uređivanje audio datoteka na telefonu

Cijena plana će se razlikovati od regije do regije zbog različitih valuta, ali za kontekst, u SAD-u gdje je Apple One Premier također dostupan, cijena mu je 29,95 dolara mjesečno. To uključuje ​​pretplatu na Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+, Apple News+, Apple Fitness+ i pretplatu od 2TB na iCloud. Vrijednost ovih usluga je oko 50 dolara kada bi se uzimale pojedinačno.

Apple One Arcade
Apple One Arcade

Sa ovom promjenom, kupci u ovih 17 zemalja također će imati koristi od mogućnosti nadogradnje svog iClouda za do 4TB prostora za skladištenje.

Korisnici će također moći podijeliti svoju Apple One Premier pretplatu sa do pet drugih korisnika, tako da je to na neki način poput porodičnog plana, ali s više iCloud prostora za pohranu. Ovo je uslijedilo nakon Appleovog širenja Apple Fitness+ na 15 novih zemalja.

(9to5mac)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.