Internetom kruže glasine da Apple planira potpuno izbacivanje portova, i da bismo uskoro mogli da vidimo iPhone bez ijednog „ulaza“.

Navodno, ovo bi moglo da se desi već sljedeće godine.

Ovo je prvi objavio Tviter korisnik @9TechEleven, a on je i ranije imao „insajderske informacije“ koje su se pokazale kao tačne.

Analitičar Džon Proser sa sajta Front Page Tech je saglasan sa ovim mišljenjem, a to nam govori kako je gotovo izvjesno da će se i dogoditi. Kako on kaže, najmanje jedan iPhone model sljedeće godine biće bez portova, prenosi Ubergizmo.

Ovo je naročito zanimljivo jer su mnogi mislili da će Apple sa Lightning porta preći na USB-C, ali ove glasine, ukoliko se ispostave kao tačne, znače da bi taj korak mogao da bude „preskočen“.

Istina je da iPhone modeli trenutno podržavaju bežično punjenje, ali ako se kompanija odluči na ovakav potez, to bi bio sasvim sigurno veliki rizik.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.