Apple je u virtuelnom eventu predstavio novi Apple Watch Series 6, jeftiniji Apple Watch SE, iPad 8. generacije, potpuno novi iPad Air, te nekoliko novih usluga i opcija pretplate

 

Apple je predstavio u utorak svoj najnoviji pametni sat Watch Series 6 sa novim S6 čipom i mogućnošću mjerenja kiseonika u krvi. Takođe, predstavljena je i ažurirana verzija iPad-a. Ove uređaje kompanija otkriva usljed rasta interesovanja korisnika koji ostaju kod kuće, pa zato traže i pomoć u vježbanju i praćenju rada na daljinu i učenja.

Tehnološka kompanija održala je svoje virtuelno otkrivanje proizvoda u svom sjedištu, gdje su ranije organizovani događaji uz prisustvo novinara, zaposlenih i gostiju, koji su pomogli u podizanju pompe za novim proizvodima, piše Tim Higins za Vol strit džornal.

Glavni godišnji događaj Apple-a promjenila je pandemija koronavirusa. Umjesto da izvršni direktor Tim Kuk predstavi najnoviji vodeći model ajfona, kao što je radio svakog septembra, počev od 2012. godine, Apple je prikazao svoj sat iz šeste serije, sa početnom cijenom od 399 dolara i srednju ponudu Watch SE, sa manjim mogućnostima od jače verzije, sa cijenom od 289 dolara.

„Zadovoljan sam da vidim da naši proizvodi igraju važnu ulogu u povezivanju ljudi, da nastave i idu naprijed“, rekao je Kuk i dodao: „Znamo da život neće uvek biti ovakav i radujemo se nadolazećim boljim danima.“

 

Apple Watch Series 6

 

Apple Watch Series 6 donosi Apple-ov procesor S6 zasnovan na čipu A13 Bionic. Kao i prethodna generacija, imatće ekran s „always on“ funkcijom, dok WatchOS 7 donosi niz novih „lica“ satova i dodatnih funkcija poput praćenja pranja ruku, koje su najavljene još na WWDC-u. Novi Apple Watch dolazitće s i nizom novih narukvica u nekoliko sasvim novih dizajna i boja, kao i uz nove boje već poznatih dizajna.

 

Novi, „jeftini“ Apple Watch SE će, kao i serija iPhonea SE, dolaziti s prošlom generacijom procesora (S5), ali i gotovo svim senzorima koji su prisutni u Series 6, te istim dizajnom. Najveća će mu prednost biti cijena, a neće imati EKG, mjerenje kisika u krvi i slične napredne funkcije. Osim njega i nove generacije, u prodaji ostaje i Series 3 po početnoj cijeni od 199 dolara.

 

iPad Air

 

Kompanija je takođe otkrila poboljšani iPad Air, sa početnom cijenom od 599 dolara. iPad Air je doživio veliki redizajn. Kućište sada podsjeća na iPad Pro, a nova verzija dolazi u pet boja. Donosi Liquid Retina ekran s 2360×1640 tačaka i dijagonale 10,9”, dok je TouchID senzor otiska prsta integrisan u tipku za uključivanje uređaja – po prvi puta.

Za performanse je zadužen novi SoC A14 Bionic zasnovan na revolucionarnoj 5-nanometarskoj tehnologiji i donosi 11,8 milijardi tranzistora. Novi čip troši i značajno manje energije. Njegovih 6 jezgra daje mu 40% veću brzinu od prošle generacije.

iPad osme generacije, takođe najavljen, zadržava identičan dizajn (10,2”) kao i prethodna generacija. Ali, iznutra donosi čip A12 Bionic, 40% brži od prethodnoga i uz dvostruko brži grafički podsistem. Osma generacija iPada podržava njihovu Smart tastaturu i Apple Pencil, a u punoj snazi će biti uz najavljeni iOS 14. Početna cijena iPada 8. generacije biće 329 dolara, a u prodaju stiže već ovoga petka.

 

Servis Fitness+

 

Epl je najavio i dalje širenje digitalnih usluga, uz servis Fitness+.  Usluga je povezana sa satom kompanije i ima cilj da pomogne korisnicima da prate i poboljšaju svoje performanse.

Fitnes+ takođe nudi korisnicima video-treninge na ajfonu ili TV-u. Usluga će koštati 9,99 dolara na mjesec ili 79,99 dolara godišnje, i to za cijelu familiju. Uz kupovinu novog Apple Watcha ona će biti besplatna u prva tri mjeseca.

Takođe, kompanija je objavila detalje novog paketa pretplata nazvan „Apple One“, jer radi na jačanju svog softverskog poslovanja i dalje od ajfona, koji čini 50 odsto njihove prodaje. Novi paket startuje sa cijenom od 14,95 dolara mjesečno i uključuje „Apple Music“, TV, Arcade i iCloud.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.