Iz američke komanije „Cluvens“ nedavno je predstavljena specijalna stolica za gejmere koja veoma liči na ogromnu škorpiju, ali osjećaj dok u njoj sedite, mora da je – odličan!

Zbog takvog izgleda je tako i nazvana, kako drugačije nego – škorpion. Međutim, ovaj dizajn nije samo za oko. Svaki komad nadahnut škorpijom ima posebnu svrhu koja čini igranje lakšim i ugodnijim. Sa „škorpionskim“ repom djeluje pomalo zastrašujuće, ali nova stolica za gejmere pruža jedinstveni osećaj, imajući u vidu da čak ima i sjedište koje se po potrebi grije i hladi.

Napravljena je od visoko-ugljeničnog čelika i dugačaka 1,6 metara.

Umjesto da nosi otrov, vrh repa ove gejmerske stolice može se koristiti za postavljanje niza od tri ekrana (između 19 i 32 inča) sa klasičnim internacionalnim VESA standardom ili jednog superširokog monitora do 49 inča. U međuvremenu rep ima šest različitih postavki „poza“, od kojih zadnja omogućava korisnicima da leže u položaju nulte gravitacije, smanjujući stres na vratu i leđima tokom čak i najintenzivnijeg igračkog maratona. Kompanija tvrdi da je najnerazvijenija postavka dobra i za drijemanje, ako vam zatreba da malo „preklopite“ nakon duže sjedeljke.

Ostale karakteristike koje se reklamiraju na web stranici Cluvensa uključuju funkciju masaže, grijani naslon i LED osvjetljenje, kako bi stolicu bilo još teže propustiti. Treba napomenuti jedno: trebat će vam poprilično prostora da instalirate Škorpiona u svoje odaje. Dužina mu je 165 cm, širina je 119,38 cm i visok je 208,28 cm, kada mu je rep potpuno uspravan. Takođe je težak težak 265 kilograma.

Cijena… sitnica – 3.300 dolara.

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.