Najnoviji izvještaj sugeriše da Apple u pripremi ima novi MacBook Pro laptop, koji će koristiti OLED displej. Izvještaj pominje da će ovaj laptop koristitti 16-inčni all-screen displej.

Ranije ove godine, analitičar Ming-Chi Kuo je takođe tvrdio da bi za ovu godinu u pripremi mogao biti 16-inčni MacBook Pro laptop, ali tada nije bilo pomena o implementaciji OLED ekrana, tako da sada imamo svježe informacije.

Iako novi izvještaj ne pominje specifično edge-to-edge displej, ističe se da bi ovaj MacBook Pro laptop mogao imati istu veličinu kao i 15.6-inčni model, što znači da se očekuje da će ekran pokrivati veću površinu i imaće manje okvire.

Apple MacBookovi već koriste OLED, ali samo na Touch Bar laptopima. Ukoliko se najnoviji izvještaji obistine, ovo bi mogao biti Apple-ov prvi OLED laptop.

Takođe, raniji izveštaji su pominjali da će Samsung biti jedini dobavljač pomenutih displeja, što ne predstavlja iznenađenje jer je južnokorejska kompanija jedan od najvećih proizvođača OLED displej panela u ovom trenutku.

Tu je i Face ID podrška, sa Kadar imagining„nevidljivim“ Face ID sistemom u kome su svi senzori skriveni iza ekrana. Ovim dizajnom dobijate tehnologiju prepoznavanja lica bez ugrožavanja prikaza od ruba do ruba.

Što se tiče tastature, ovaj koncept zamenjuje tradicionalnu leptir-tastaturu novim dizajnom. Ovo izgleda slično kao kod iPad Pro Smart Keyboard dizajna, ali tasteri su i dalje odvojeni i imaju “veću stabilnost i preciznost” od trenutnih MacBook tastatura.

Ovaj koncept je svakako optimističan, ali služi kao dobar primjer kako bi MacBook Pro mogao izgledati ako Apple nastavi svoj trend dizajna od ruba do ruba sa Mac linijom.

Kompletan koncept pogledajte u priloženom videu u nastavku: