Apple bi uskoro mogao da predstavi novu liniju Mac računara, koje će pokretati kompanijin čip naredne generacije.

Prema navodima Marka Gurmana iz Bloomberga, Apple je počeo sa testiranjem bar devet Mac modela računara sa četiri različita M2 čipa, što sugeriše da se Apple sprema da ih uskoro i objavi.

Apple pomenute uređaje testira pomoću eksternih aplikacija iz App Storea, a informacije iz njih nam daju bolji uvid u to šta možemo da očekujemo od kompanijine naredne linije računara.

Jedan od uređaja koji se testiraju je MacBook Air sa M2 čipom, a ima osam CPU jezgara i 10 jezgara za grafičku kartu. Raniji izvještaji su sugerisali da će naredni MacBook Air doživjeti veći redizajn. To uključuje tanji okvir, više portova i MagSafe punjenje.

Pročitajte još: Razer x Lambda Tensorbook Linux laptop za mašinsko učenje

Apple navodno testira i nekoliko Mac mini računara, sa M2 i M2 Pro čipovima, kao i pristupačniji M2 MacBook Pro sa istim specifikacijama kao pomenuti MacBook Air.

Gurman takođe pominje da kompanija testira nove 14-inčne i 16-inčne MacBook Pro laptopove, sa 64GB memorije, koji će koristiti M2 Pro i M2 Max čipove.

Na kraju, tu je i novi Mac Pro, koji će koristiti nasljednika M1 Ultra čipa. M1 Ultra je nedavno objavljen i predstavlja Appleov najmoćniji čipset, koji pokreće Mac Studio.

Gurman pominje da ne postoje garancije da će Apple objaviti sve modele koje trenutno testira. Međutim, vjeruje da su novi MacBook Air i Mac mini, kao i pristupačniji MacBook Pro gotovo sigurni za ovu godinu.

(B92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.