Internet pretraživač DuckDuckGo se fokusira na bezbjednost korisnika, pa zahvaljujući tome bilježi konstantan rast

 

Dokaz da je DuckDuckGo fokusiran na bezbjednost jeste da su nedavno iz rezultata pretraživanja nestali najpopularniji piratski sajtovi, među njima i The Pirate Bay, 1337x i Fmovies.

Prema rezultatima s kraja 2021. godine DuckDuckGo je imao 100 miliona pretraživanja na dnevnom nivou, te bilježio rast od 47%.

Danas ima oko 80 miliona korisnika, a svi su izgleda ostali bez ilegalnih načina za preuzimanje sadržaja. Pored toga, tu su i druge prednosti koje poboljšavaju bezbjednost.

Iz kompanije su još ranije isticali da za razliku od drugih pretraživača DuckDuckGo ne prati ponašanje korisnika, te ono što pretražuju na internetu.

Umjesto da pravi profile, a kako bi na osnovu toga nudio personalizovane reklame, ovaj pretraživač oglase prikazuje na osnovu riječi koje se ukucavaju u polje za pretraživanje.

Jasno je da je Google i dalje dominantan kada je pretraživanje interneta u pitanju, ali je zanimljivo da DuckDuckGo bilježi konstantan porast.

Broj korisnika i pretraživanja se svake godine uvećava, najvjerovatnije zbog toga što su mnogi sve više frustrirani time kako druge kompanije koriste njihove privatne podatke.

(PC Press)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.