Apple upozorio korisnike iPhone-a da odmah ažuriraju pametne telefone jer su otkriveni bezbjednosni problemi

 

Apple je upozorio svoje korisnike iPhone-a da što prije ažuriraju svoje pametne telefone nakon što je otkriveno više od 25 bezbjednosnih problema na iOS sistemu.

Brojni bugovi bi mogli da prouzrokuju stvaranje “proizvoljnog koda“ kojeg hakeri koriste kako bi izveli određene zadatke na telefonima žrtava.

„Zbog zaštite naših kupaca, Apple ne odbacuje niti potvrđuje bezbjednosne probleme dok se ne provede istraga ili izdanja ne budu dostupna“, saopšteno je iz Apple-a.

Međutim, najnovije ažuriranje ne odnosi se samo na bezbjedosne probleme, već su napravljene i neke izmjene na površini. Među njima su i nove tipke ‘Zahtjev’ i ‘Poslati’ koje su dodate u Apple Novčanik.

Kako se navodi, opcije su dizajnirane kako bi kupci mogli brže da prenijesu novac preko poruka putem Apple Cash kartice. Najnovije ažuriranje bi korisnicima iPhonea trebalo izaći automatski, ali ako se to ne dogodi, korisnici mogu da instaliraju novi update odlaskom na postavke.

(The Sun)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.