Apple prodavnice i ovlašćeni dobavljači usluga više neće popravljati iPhone uređaje koji su prijavljeni kao nestali u GSMA registru uređaja

 

Kompanija Apple sada zahtjeva od tehničara za popravku iPhone uređaja da uskrate korisnicima popravku ako su obavješteni o statusu „nestali“ u MobileGenius ili GSX sistemima koje koriste za servisiranje kupaca.

GSMA registar uređaja je baza podataka serijskih brojeva uređaja sa informacijama o statusu svakog uređaja.

Na primjer, ako neko prijavi svoj telefon da je ukraden policiji, vlasti mogu označiti uređaj preko GSMA, što može pomoći dobavljačima popravki da identifikuju uređaj kao nestao ako ikada dođe u njihovu radnju.

 

Apple donio novu politiku oko popravki uređaja

 

Apple-ova nova politika je dizajnirana da spriječi svoje dobavljače popravki da popravljaju telefone koji su nestali, odnosno možda pali u pogrešne ruke.

Nadovezuje se na svoja postojeća pravila koja zabranjuju tehničarima da uklone aktivacionu bravu sa uređaja osim ako kupac ne može da pruži dokaz da ga je kupio.

Apple će takođe da odbije da izvrši popravku ako korisnici stave svoj uređaj u izgubljeni režim preko aplikacije Find Me, koja zaključava uređaj i prikazuje kontakt informacije na zaključanom ekranu.

(The Verge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.