Zajedno sa Pro Display XDR-om

 

Apple-ov novi Mac Pro i Pro Display XDR najavljeni su još na WWDC 2019. u junu, a sada znamo kada ćete moći obaviti narudžbu za ovaj vrhunski hardver: 10. decembra, navodi se u e-poruci koju je Apple poslao kupcima (kako je na Twitteru uočio Marques Brownlee.)

Apple je prvobitno najavio da će novi Mac Pro i Pro Display XDR biti dostupni negdje „ove jeseni“; Izvještaj Bloomberga iz novembra potvrdio je da će Apple uređaje i dalje isporučivati ​​u decembru, ali današnja e-pošta prva je potvrda stvarnog datuma.

Primjećujemo da Apple-ovo obavještenje u e-poruci samo kaže da će novi Mac Pro i Pro Display XDR biti „dostupni za narudžbe“ 10. decembra – s obzirom na činjenicu da će mnogi korisnici vjerovatno naručivati ​​prilagođene konfiguracije, a isporuka može potrajati duže.

 

Cijena sitnica

 

Ulazni (entry-level) Mac Pro postavljen je na 5,999 dolara što vam omogućava 32 GB memorije, okta-core Intel Xeon CPU, Radeon Pro 580X grafiku i 256GB SSD. Cijena 32-inčnog Pro Display XDR počinje od $ 4999, iako ćete gotovo sigurno trebati kupiti (kontroverznp) 999 USD postolje, što nije uključeno u tu cijenu od 4999 dolara.

Dakle, samo za entuzijaste sa dubokim džepom, Apple style. S obzirom na dizjajn novog Apple Mac Pro, možemo reći da je ovo najskuplji „ribež“ koji ćete naći na tržištu.

(TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.