Audio-Technica ATH-CK3TW od 99 dolara jedan od best buy modela „true wireless“ slušalica

 

Audio-Technica nije stranac u „true wireless“ igri, a na IFA 2019 sajmu u Berlinu prošle sedmice kompanija je predstavila dva nova modela. Prvi model ATH-CK3TW od 99 dolara je više primamljiviji od drugog, najviše zato što je odlično vidjeti kako jedan od audio divova uvodi set koji vas neće dovesti do propasti budžeta kako biste uzeli kvalitetne slušalice. Drugi novi model Audio-Technice, ATH-CKS5TW, takođe je pristupačan od 149 USD. Međutim, najviše nas zanima šta je kompanija mogla postići za manje od 100 dolara. Kako se ispostavilo, ATH-CK3TW je zaista sjajan par s kojim ćete se oduševiti.

Prvo što ćete primjetiti u naslovu je „true wireless“ a to je s razlogom. Postoje „wireless“ i „true wireless“  (bežične i prave bežične) slušalice koje su zapravo različite. Važna razlika je u tome što „true wireless“ slušalicama potpuno nedostaje kabl ili konektor između slušalica. Bežične slušalice i dalje su na neki način povezane (preko glave poput Bose-a ili oko stražnjeg dijela vrata (poput mnogih sportskih kompleta), ali više ne trebaju pristup ulazu na telefonu.

Prvo što ćete primijetiti je mala veličina samih ATH-CK3TW slušalica. Ove stvarčice su prilično malene, što znači da je uključena futrola za punjenje takođe prilično kompaktna. Čak i sa manjom veličinom, Audio-Technica nije izostavio vanjske kontrole. Postoje opcije dodira sa svake strane koje vam omogućavaju kontrolu glasnoće, preskakanje pjesama i upućivanje poziva. Ovaj model vam omogućava i hands-free pristup Google Assistant-u, a u slučaju da ih trebate pozvati i Siri. ATH-CK3TW koristi Qualcomm-ov True Wireless Stereo Plus za niske latencije kako bi poboljšao stabilnost te sve važne Bluetooth veze.

 

Audio Technica ATH-CK3TW true wireless slušalice
Audio Technica ATH-CK3TW true wireless slušalice (foto: Engadget)

 

 

Sićušne ali baterija drži šest sati

 

Uprkos sićušnim sluškama i niskoj cijeni, Audio-Technica i dalje nudi šest sati trajanja baterije uz još 24 sata u samom kućištu. To je puno vremena za slušanje za ovakvu investiciju. A najbolji dio svega je da ove stvari zvuče neverovatno. ATH-CK3TW je ponudio oštar i jasan zvuk. Basa ima dovoljno, ali ne previše, i instrumenti mogu svi pojedinačno proći.

Jedina mana je da ćete morati pričekati do novembra kako biste nabavili par ovakvih. Ali kada se pojave u prodaji, ATH-CK3TW od 99 dolara može biti jedna od najboljih opcija ispod 100 dolara koje možete kupiti.

 

Drugi novi model Audio-Technica, ATH-CKS5TW koji košta od 149 USD

 

ovo je još jedna solidna opcija za nekoga ko ide na budžetski kvalitet zvuka boljim od puno skupljih „true wireless“ slušalica. Kompanija ima osjećaj  za fino podešavanje slušalica koje niskim, srednjim i visokim tonovima posvećuju pažnju, a slušalice Audio-Technica su uvijek imale veliku jasnoću.

ATH-CKS5TW je ostavio lijep utisak na posjetioce IFA 2019 sajma u Berlinu. Audio-Technica kaže da će ovaj model podržavati aptX, SBC i AAC „za najbolji mogući bežični kvalitet zvuka.“ Ako je na vašem uređaju veća razlučivost i bez gubitaka, ATH-CKS5TW bi trebao biti u mogućnosti da se nosi s njima.

Audio Technica ATH-CKS5TW true wireless slušalice (foto: Endgadget)
Audio Technica ATH-CKS5TW true wireless slušalice (foto: Endgadget)

Trajanje baterije je takođe vrlo dobro – 15 sati. A uz kućište za punjenje, dobićete još 30 sati prije nego što budete trebali potražiti utičnicu. Na ATH-CKS5TW se nalaze fizičke tipke za kontrolu muzike, podešavanje glasnoće i upućivanje poziva. Kompanija je takođe izgradila mobilnu aplikaciju Audio-Technica Connect koja će vam pomoći prilagoditi postavke i, što je još važnije, da locirate izgubljenu slušalicu. ATH-CKS5TW trebao bi se naći u prodaji ovog mjeseca, tako da ako ne možete čekati model od 99 dolara, barem ćete imati opciju iste kompanije.

(ITmixer / Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.