Motorola je najavila svoj drugi novi telefon za svoju seriju One, na IFA 2019 sajmu u Berlinu: Motorola One Zoom. Nudi četiri zadnje kamere (uključujući objektiv sa 3x zumom koji telefonu daje ime), a pritom još uvijek pogađa prilično pristupačnu cijenu od 449,99$  (za američko tržište).

Ono što se ovdje najviše ističe je očigledno sistem kamera koji, kao što je spomenuto, ima ukupno četiri sočiva: glavna kamera s senzorom od 48 megapiksela (koja snima fotografije u quad-pixel 12 megapiksel stilu i nudi OIS – optičku stabilizaciju slike što je veom bitno za noćno snimanje), 8-megapiksela teleobjektiv sa 3x optičkim zumom i OIS-om, ultra-širokim 16 megapiksela sa vidnim poljem od 117 stepeni i senzorom dubine od 5 megapiksela za fotografije u portretnom režimu. To je dodatno uz prednju kameru koja nudi objektiv od 25 megapiksela urezan u suzu. Iako nije prvi telefon koji nudi četiri zadnje kamere, jedan je od najjeftinijih dosad.

Motorola One Zoom - četverooki majstor fotografije po prihvatljivoj cijeni
Motorola One Zoom – četverooki majstor fotografije po prihvatljivoj cijeni

Ostatak karakteristika je takođe prilično impresivan za telefon ove klase: ima Qualcomm Snapdragon 675 procesor (isti kao i Moto Z4), 4 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, bateriju od 4000 mAh i OLED displej od 6,40 inča u rezoluciji 19: 9, 2340 x 1080 sa integrisanim senzorom otiska prsta. Postoji čak 3,5 mm priključak za slušalice

Motorola One Vision – predivna kombinacija stakla i metala

Zadnja Motorola ikona je prebačena iz senzora otiska prsta (koji je, sada je sada na ekranu), u LED svjetlo za obavještenja kada je vaš telefon okrenut licem prema dolje. To je poput Appleovog (na žalost beskorisnog) sjajnog MacBook logotipa, kada bi bio iskorišten.

Sve to je sklopljeno u prilično pristojan ovaj uređaj srednje klase. I dok ćemo morati vidjeti kako stvari poput niza fotoaparata drže u stvarnom svijetu, po cijeni od 449 dolara, to je zanimljiv prijedlog u usporedbi s telefonima poput 499 dolara Moto Z4 ili čak Googleovim 399 dolara Pixel 3A.

Motorola One Zoom je već dostupan u SAD-u od 5. septembra, a prodaje se kao otključani GSM telefon putem Motorola web stranice za 449,99 USD. Za ostatak svijeta će biti dostupan za 429 eura.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.