Motorola One Vision je zapanjujući pametni telefon, posebno kada se uzme u obzir srednji raspon cijena. To je predivna kombinacija stakla i metala, sa prednjim i stražnjim staklom sa metalnim pojasom i daje mu vrhunski izgled u odnosu na proizvode sličnih cijena na tržištu u ovom trenutku.

Sa većim displejom nego kod prethodnih modela, kamerom sa 48MP, Samsungovim procesorom i značajnijom promenom dizajna, najnoviji Motorolin telefon izazvao je odlične reakcije, najavljujući vrlo uzbudljiv period za tog proizvođača.

Prva novina na Motorola One Vision je to što je dualna kamera umjesto dosadašnje centralne pozicije na poleđini, i okruglog ispupčenja, sada postavljena verikalno, u gornjem lijevom ćošku. Uz to, prednja kamera je riješena kroz trenutno aktuelnu „rupu“ na ekranu, tako da korisnik dobija opciju da maksimalno iskoristi displej.

Dizajn i karakteristike displeja stavljaju One Vision na vrh, mada je potrebno napomenuti da ekran ima IPS tehnologiju, a ne oštar OLED koji preferiraju drugi proizvođači.

Prednja kamera je opremljena sočivom koje radi na tehnologiji Quad Pixel i zasnovana je na tome da pruža izbor veličina piksela u zavisnosti od situacije: pri jakom svjetlu možete snimati detaljne selfije od 25 MP. Pri slabom svijetlu, možete da odaberete tehnologiju Quad Pixel sa 4 puta većom ojsetljivošću na svjetlost za jasne selfije od 6 MP sa smanjenim šumom.

Zadnja kamera je kombinacija sočiva od 48MP f/1.7 i sekundarnog dubinskog senzora od 5MP.

Pored kamere, naći ćete i skener sa otiscima otisaka prstiju sa motorom koji je nevjerovatno dobar, kao što bi se očekivalo od senzora za otiske prstiju 2019. godine.

Pokreće ga USB-C, a na vrhu ćete pronaći i priključak za slušalice.

Ono što takođe prvi put vidimo kod neke Motorole jeste Samsungov Exynos 9609 CPU, napravljen na 10nm (isti takav pokreće i Galaxy A50). To je ukombinovano sa Android Pie i dio je programa Android One.

Performanse su, na osnovu prvih testova sasvim zadovoljavajuće za srednju klasu i pokazuju da telefon radi brzo, precizno, bez zagrevanja ili ikakvih štucavica između funkcija. Inače, sve je podržano sa 4GB of RAM i 128GB unutrašnje memorije.

Telefon se napaja iz pristojne baterije kapaciteta 3,500 mAh, koja je kompatibilna sa Motorolinim turbo punjačem.

Stražnje sportsko konturno staklo koje je zaokruženo sa svih strana, omogućavajući telefonu da se uklopi u krivine vaše ruke za udobno korištenje sa precizno izrađenim staklom Corning Gorilla kako bi udobno stajao u ruci. Ima i vodoodbojnu zaštitu.

To se čak proširuje na upotrebu jednom rukom, jer kombinacija konturnog stakla i visokog ekrana 21: 9 znači da je visok, ali ne i širok.

Ustvari, Motorola tvrdi da ima širinu standardnog pametnog pametnog telefona od 5.7 inča dok je u stanju da stane u ekran od 6.3 inča. Uprkos tome što je visok 160.1 x 71.2 x 8.7mm, telefon teži relativno lagan 180g.

Jedino razočaranje je to što je dostupno samo u dvije varijante; Sapphire ili Bronze, zvani Blue ili Brown.