Čuveni bjeloruski studio i izdavačka kuća – Wargaming, udružuje sa moskovskom kompanijom 1C Game Studios kako bi zajedničkim snagama predstavili novu igru. Autori igre World of Tanks nam donose taktičku timsku pucačinu pod imenom – Caliber, koji na prvu loptu podsjeća na Rainbow Six Siege.

Timovi sastavljeni od po četiri igrča uzimaju četiri strateške uloge i bore se protiv drugih timova. Klase su Assault, Support, Medic i Sniper, što vam otprilike daje jasnu sliku kakve su njihove uloge.

Ono po čemu Caliber još podseća na R6 je to što će svaka od tih uloga imati veliki izbor mogućnosti sastavljenih od stvarnih jedinica svetskih armija, kao što su: Kommando Spezialkräfte, Navy SEALs, Spetsnaz, GROM i slične.

Igra će biti f2p (besplatna) i namijenjena je starijim – 16+ igračima. Evropsku premijeru imaće na ovogodišnjem Gamescom festivalu u Kelnu, u drugoj polovini ovog mjeseca.

(B92 / Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.