Ubisoft lansira Uplay+ servis na pretplatu s velikim brojem naslova.

Izdavači igara sve se više okreću naplati putem mjesečne pretplate, što je još prije samo nekoliko godina gamerima bilo potpuno neprihvatljivo.

Nove generacije igrača više očigledno nemaju ništa protiv igranja omiljenih naslova na bazi pretplate, što developerima dakako smanjuje zaradu od fizičkih kopija igara, no istovremeno su im drastično niži troškovi distribucije, pa im se takav način poslovanja sve više isplati.

Gameri takav način „kupovanja“ igara danas prihvataju i spremni su da daju neki prihvatljiv mjesečni iznos za pristup čitavim bibliotekama nego da kupuju pojedinačne naslove.

Ubisoft 3. septembra pokreće svoj novi servis Uplay+, koji će vam omogućiti da za 15 dolara mjesečno dobijete mogućnost igranja više od 100 premium naslova, kao što možete vidjeti u videu.

Najvažnija stvar je da će se u toj ponudi naći i najnovije Ubisoftove igre, a osim igara koje su već izašle, korisnici će moći igrati i one koje tek trebaju izaći.

Među naslovima koje će nuditi Uplay+ naći će se sve igre iz franšiza Assasin’s Creed, Far Cry, Might & Magic, Settlers i Tom Clancy’s, kao i brojni DLC-ovi. Prvi mjesec korišćenja servisa će biti besplatan, a mjesečna pretplata će iznositi 15 dolara.

Treba naglasiti da ovo nije igranje u cloudu streamingom, već ćete igre preuzimati na svoj računar. Servis će biti dostupan samo za PC platformu.

Čitav popis igara koje ćete moći igrati putem mjesečne pretplate možete pronaći ovdje.