Film „Avatar: Put vode“ zaradio milijardu dolara samo nekoliko dana nakon što je stigao u svjetske bioskope

 

„Avatar: Put vode“ (Avatar: The Way of the Water), nastavak najuspješnijeg filma svih vremena iz 2009. godine, Avatara, imao je premijeru 16. decembra, a zaradu od milijardu dolara dosegao je nakon drugog vikenda u bioskopima.

Time je u samo 12 dana prikazivanja postao treći film s najvećom zaradom u ovoj godini, iza „Top Gun: Maverick“ i „Jurassic World: Dominion“.

Čarobnu granicu zvanično je probio u ponedjeljak, a vjeruje se kako bi „Avatar: Put vode“ mogao da premaši ukupnu zaradu prvog filma, koji je zaradio 2.9 milijardi dolara, što ga čini filmom s najvećom zaradom u istoriji.

Avatar: Put vode je američki epski naučnofantastični film u režiji Džejmsa Kamerona.

Producirao ga je Lightstorm Entertainment i TSG Entertainment, a distribuirao 20th Century Studios, i predstavlja nastavak Avatara (2009) i drugi dio serije filmova Avatar.

Glumci Sem Vortington, Zoi Saldana, Stiven Lang, Džoel Dejvid Mur, CCH Paunder, Đovani Ribizi, Dilip Rao i Met Džerald ponavljaju svoje uloge iz prvog filma, a Sigurni Viver se vraća u dodatnoj ulozi. Među novim glumcima su Kejt Vinslet, Klif Kertis, Edi Falko i Džemejn Klement.

U filmu Džejk Sali živi sa svojom porodicom na planeti Pandori. Kada se vrati poznati neprijatelj koji pokušava da ih uništi, Džejk i Nejtiri se udružuju sa vojskom Navi naroda kako bi zaštitili svoju planetu…

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.