Ažuriranje za Windows 11 objavljeno 14. novembra 2023. i ciljano na verzije 23H2 i 22H2, uspješno je riješilo ranije identifikovanu grešku koja utiče na AMD sisteme. Greška, koja je prvi put uočena nakon objavljivanja KB5032190 26. septembra, dovela je do resetovanja korisničkih postavki u softveru Adrenalin, uključujući konfiguracije overkloka, pri svakom ponovnom pokretanju sistema. Konkretno, uticale su na postavke vezane za AMD profile kao što su ‘rage mode’ i CPU overclocking.

Ažuriranje iz novembra 2023. je efikasno riješilo ove probleme kompatibilnosti, omogućavajući korisnicima da zadrže svoje postavke čak i nakon ponovnog pokretanja sistema. Kako bi u potpunosti iskoristili ova poboljšanja, korisnici se ohrabruju da koriste verziju softvera Adrenalin 23.10.2 ili noviju u kombinaciji sa Windows 11 KB5032190, dio zakrpe za novembar 2023. Povratne informacije korisnika sugerišu da je zakrpa bila uspješna u rješavanju problema vezanog za AMD. Međutim, korisnicima koji imaju stalne probleme nakon ažuriranja savjetuje se da istraže alternativne uzroke, jer ažuriranje za Windows 11 možda nije jedini krivac.

Uprkos rješavanju AMD greške, ažuriranje je donijelo nove probleme. Microsoft je priznao probleme u vezi sa ikonama na radnoj površini u postavkama sa više monitora, posebno za korisnike koji koriste Copilot. Osim toga, pojavili su se izvještaji o incidentima pokretanja sistema, kao što je dokumentovao Windows Latest. Ovi novoidentifikovani problemi naglašavaju zamršenu prirodu ažuriranja softvera u Windows okruženjima i potencijal za neželjene nuspojave.