Sjećate li se kada je PSY-jev upečatljiv “Gangnam Style” prije svih tih godina razbio internet i postao prvi YouTube video koji je dostigao milijardu pregleda? Trenutno, video ima preko 4 milijarde pregleda, što je iskreno vrlo impresivno, ali sada bismo imamo novog pobjednika u obliku također nevjerovatno privlačne “Baby Shark”.

Na osnovu YouTube brojača, izgleda da je popularna dječja pjesma „Baby Shark“ uspjela da postane prvi YouTube video koji je dostigao 10 milijardi pregleda. Video je zapravo oborio rekord u novembru 2020. godine kada je postao najgledaniji video na YouTube-u sa preko 7 milijardi pregleda, a čini se da je od tada porastao za dodatnih 3 milijarde pregleda.

Pjesma je prvobitno objavljena 2016. godine gdje ju je kreirala južnokorejska obrazovna kompanija Pinkfong, a izvela je korejsko-američka pjevačica Hope Segoine. Iako su sam video i pjesma bili prilično popularni u Aziji, američki mediji su ga tek 2019. počeli otkrivati ​​kada je postao TV emisija na Nickelodeonu i također je iskorišten kao marketniška podloga za prodaju žitarica.

Pjesma je također bila prilično popularna na platformama društvenih medija kao što je TikTok gdje su tinejdžeri i odrasli snimali sebe kako plešu uz dječju pjesmu.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.