Kvantno računarstvo je napredovalo od eksperimenta do aparata koji sada napreduje u poduhvatu za rješavanje složenih problema.

 

Kvantna trka je u toku

 

Napredak u opremi, razvoju softvera i administraciji omogućava zamah tehnologije, što je čini spremnom za dodatna otkrića u 2022. i pomaže tržištu da neizbježno prihvati ovu revolucionarnu tehnologiju. Kakva je sudbina kvantnog računarstva 2022. i da li je dovoljno sposobna da preokrene našu sudbinu? Vlade širom svijeta izdvojile su više od 25 milijardi dolara za kvantna istraživanja i razvoj. Tehnološki giganti poput IBM-a, Google-a, Alibabe, Microsofta, Amazona i različitih organizacija, takmiče se u prilagođavanju kvantnog računarstva kao običnog alata za poslovanje.

IBM je, na primer, objavio svoje planove za sklapanje kvantnog računara od 1.000 kubita do 2023. godine, što je prvi put u tehnološkom biznisu, a u novembru je otkrio „Eagle“, najsavremeniji procesor koji je očigledno najistaknutiji kvantni računarski procesor kreiran od strane IBM-a i mogao bi da otvori značajan novi put u IT-u. Kompanija je takođe otkrila svoj najsavremeniji kvantni računar od 72 kubita Bristlecone. Alibabin pomoćnik za administraciju clouda Aliyun i Kineska akademija nauka su međusobno poslali 11-kubitnu kvantno figurirajuću administraciju, na svojoj platformi za kvantno računarstvo u cloud-u. Ne samo velike tehnološke kompanije, već su i dobro finansirane start-up kompanije takođe odredile prostor za kvantno računarstvo za razvoj hardvera, algoritama i bezbjednosnih aplikacija. Neki od njih su Rigetti, Xanadu, 1Qbit, IonQ, ISARA, Q-CTRL i QxBranch.

 

2022. – godina kvantnog računarstva

 

Jedan od značajnih ciljeva prema kojima organizacije trenutno napreduju je navodna kvantna neuporedivost, kada kvantni računar izvodi procjenu da nijedan tradicionalni računar ne može da djeluje u razumnoj mjeri vremena. Različite analize i pokretanja kvantnog računarstva od strane velikih tehnoloških i drugih organizacija otvaraju okean vrata pred direktorima informacionih tehnologija i IT kancelarijama da primene inovaciju u sadašnjoj realnosti. Kvantni računari su neosporno prikladni za rešavanje složene optimizacije i obavljanje brzih pretraga nestrukturiranih podataka.

Kvantno računarstvo dodatno u osnovi smanjuje vrijeme izlaska na tržište. Na primer, organizacija za lekove može suštinski da smanji priliku za predstavljanje novih lekova. U finansijama, to bi moglo da osnaži brže, komplikovanije stimulacije, kao što su trgovanje, optimizacija putanje, nestabilnost tržišta i procedure unapređenja vrijednosti i još neke. Mitsubishi Chemical primenjuje kvantno računarstvo kako bi pomogao u razvoju litijum-vazdušnih baterija sa većom gustinom energije vrijednom pažnje u organizaciji sa IBM Quantum. IBM i Univerzitet u Tokiju formirali su Japan – IBM Quantum Partnership, široki nacionalni okvir partnerstva u koji mogu da se angažuju drugi univerziteti, industrija i vlada. Na ovaj način, kvantno računarstvo ima budućnost punu mogućnosti u digitalnom spektru. Ukratko, 2022. će biti godina kvantnog računarstva.

 

(PCpress / Analyticsinsight)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.