Twitter je omogućio novu opciju, koja će korisnicima olakšati da filtriraju sadržaj koji ne žele da vide.

Popularna društvena mreža Twitter ističe da čini sve kako bi se obezbjedilo da korisnici ne vide ništa što dolazi od strane naloga koji su blokirani ili prigušeni.

Radi se i na ažuriranjima kako bi se sakrili ti nalozi i ključne riječi u više segmenata na platformi.

Na webu, kao i na Android i iOS platformama, korisnici više neće viđati događaje od blokiranih i prigušenih naloga u Explore tabu ili iz What’s Happening polja sa strane. Takođe, neće se pojavljivati ni u imejlovima koje stižu od strane Twittera.

Radi se o dobrodošloj i dugo očekivanoj opciji, koja bi korisnicima trebalo da omogući veću kontrolu nad sadržajem koji vide na platformi.

Twitter je u prethodnim mjesecima testirao i objavio druge funkcije, koje sprečavaju uznemiravanje na mreži. Eksperimentisao je sa Safety Mode funkcijom, koja automatski i privremeno blokira naloge koji koriste uvredljiv rječnik ili šalju odgovore koji se ponavljaju.

Tokom oktobra prošle godine, dodat je način da se uklone neželjeni pratioci, bez potrebe da moraju prvo da se blokiraju.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.