Očekuje se da će EA najnoviji Battlefield unos, Battlefield 2042, biti lansiran 19. novembra. Ipak, izgleda da neće u startu imati sve svoje karakteristike. Prema DICE programeru igre, rekli su da igra neće imati glasovni chat dostupan prilikom pokretanja igre.

S obzirom na to kako je glasovni chat toliko ključan za igre poput ovih, čini se pomalo čudnim da ga DICE ne uključuje pri lansiranju. Kompanija nije navela razlog zašto se ova funkcija ne pokreće zajedno sa igrom, ali su naveli da će funkcija doći u igru ​​nakon što igra bude objavljena. Međutim, nisu rekli kada će tačno biti dostupna.

Uz ove vrste online igara, glasovni chat je ključan ako pokušavate igrati u timu. Ovo pomaže igračima da se organizuju, prenose informacije jedni drugima, smišljaju strategije i tako dalje, tako da bi nedostatak ove funkcije mogao otežati igru.

Kako napominje Polygon, ovo će najvjerovatnije najteže pogoditi igrače koji igraju Hazard Zone mod igre. Postoje alternative za korištenje glasovnog ćaskanja u igri kao što je Discord. Međutim, ukoliko ne igrate s prijateljima, koordinacija sa strancima neće biti nimalo laka.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.