Battlefield 2042, kako se čini, doživljava preporod. Iako je igra prvobitno lansirana sa prilično negativnim kritikama i privlači manje igrača nego stariji Battlefield naslovi, nedavni besplatni vikend je vratio igru na vrh.

Battlefield 2042 je dostigao novi rekordni broj istovremenih igrača na Steam platformi, sa preko 103.000 ljudi koji su se prijavili da igraju igru tokom vikenda. Ovo nadmašuje originalno lansiranje igre u novembru 2021. godine, koje je dostiglo oko 101.000 istovremenih igrača.

Zanimljivo je to što se besplatni vikend odvijao u isto vrijeme kao i beta za one koji su naručili Call of Duty: Modern Warfare 3, koja je dobila neke negativne reakcije. Otvorena beta za COD: Modern Warfare 3 će se održati narednog vikenda.

Battlefield 2042 je polako gradio svoju bazu igrača tokom posljednje godine. Igra je dostigla rekordno niskih samo 3.000 istovremenih igrača u martu 2022. godine, jer su se igrači frustrirali sporim popravkama. U ovom trenutku, igra se čini da je u mnogo boljem stanju, često dostižući preko 10.000 istovremenih igrača mjesečno. Pre ovog besplatnog vikenda, prethodni rekordni broj istovremenih igrača nakon lansiranja bio je u decembru 2022. godine, kada je igra dostigla preko 36.000 istovremenih igrača.

Pravi test će biti da li EA može da održi ovaj obnovljeni nivo interesovanja za igru. Trenutno je na rasprodaji za ispod 10$ na Steamu nakon besplatnog vikenda.