Neko vrijeme se činilo da će Call of Duty preskočiti godišnje izdanje, sa 2023. godinom koja je trebala da uvede iskustvo slično ekspanziji za prošlogodišnji Call of Duty Modern Warfare II. Od tada, Activision je potvrdio da ćemo ove godine videti potpuno novi COD ulazak. Konačno, dobili smo naš prvi zvanični teaser za igru, potvrđujući njeno ime i datum izlaska.

U teaser traileru objavljenom na internetu pod nazivom “Modern Warfare III dolazi” (sa sloganom “The Ultimate threat awaits”), manje od minuta dugačak sinematik prikazuje zelenu ikonografiju Modern Warfare serijala koja je preuzeta dubokim crvenim, zajedno sa nekoliko glasovnih linija sada ikoničnog kapetana Prajsa.

Tizer nije otkrio previše, međutim potvrdio je da će ovogodišnji unos u franšizi pucačina iz prvog lica zaista biti Modern Warfare III. Pored toga, trailer je otkrio da je MWIII planiran za izlazak 10. novembra – malo kasnije od prošlogodišnjeg MWII (koji je objavljen krajem oktobra).

Za one koji su razočarani nedostatkom gejmpleja u traileru (ili bilo kojeg stvarnog snimka zapravo), tim je ranije potvrdio da ćemo dobiti naš prvi pravi pogled na nadolazeću igru tokom 5. sezone Warzone iskustva – vjerovatno sljedećeg četvrtka.

Obzirom na to da je ovogodišnji CoD prvobitno planiran kao DLC – dok Sledgehammer Games nije kasnije zadužen za pretvaranje u punu igru – biće zanimljivo vidjeti da li će ovogodišnji Call of Duty uspjeti da izgradi svoj jedinstveni identitet ili će biti više poput Modern Warfare 2.5.

(PlayZine)