Od aprila znamo da EA radi na samostalnoj mobilnoj verziji svojih popularnih Battlefield igara koje planira objaviti 2022. Ove je sedmice izdavač podijelio nove detalje o nadolazećem naslovu.

Battlefield mobile beta
Battlefield mobile beta

Za početak, EA planira započeti beta testiranje Battlefield Mobile ove jeseni sa „nizom manjih testova za igru“ koji uključuju igrače u Indoneziji i na Filipinima koji posjeduju Android uređaje. „Kako nastavljamo s testiranjem, proširit ćemo veličinu ovih testova i dodati nove regije ”, objavila je kompanija na svojoj web stranici zajednice.

Pročitajte još: Kako bi Bioshock izgledao danas uz Ureal Engine 5 remaster | video

Battlefield mobile beta

Početni beta test sadržavat će samo jednu kartu pod nazivom Grand Bazaar i potpisni način igre Conquest. EA je obećala da će podijeliti više detalja o drugim mapama i načinima rada bliže datumu izlaska Battlefield Mobilea 2022. godine. U međuvremenu, kompanija je potvrdila da će igra biti besplatni naslov koji će „sadržavati“ samo kozmetičke proizvode. Neke od njih ćete zaraditi putem izbornih sezonskih borbenih propusnica.

Battlefield mobile beta

Battlefield Mobile neće podržavati ukrštanje (crossplay) između bilo koje konzole ili PC verzije Battlefield franšize jer je „napravljeno posebno za mobilne uređaje“.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.