Huawei  nova 9 bit će predstavljen 23. septembra u Kini, posuđujući dvokružni dizajn od vodećih modela P50, naveli su iz kompanije.

Nova serija je rješenje srednje klase za Huawei i najpopularnije je u matičnoj zemlji. Svaka generacija ima više uređaja, a nova 8 u svojoj liniji ima najmanje sedam različitih telefona.

Glavna razlika između Huawei nova 9 pametnog telefona i bilo kojeg vodećeg modela P50 je postavljanje kamere unutar krugova. Glavni objektiv biće na prvom mjestu sa prstenom u boji oko sebe, a na donjem mjestu bit će još tri kamere, sa LED blicom koji nadopunjuje dizajn.

Ovaj telefon na fotografiji vjerovatno dolazi sa OLED panelom i UD skenerom otiska prsta i zasigurno će pokretati HarmonyOS. Prilično smo uvjereni da će pokretati 5G čipset jer je lansiranje u Kini gdje je potražnja za povezivanjem sljedeće generacije u porastu.

 

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.