Ljubitelji Battle Royale naslova PUBG (Player Unknown Battlegrounds) sa oduševljenjem su prihvatili vijest sa početka godine da se priprema Lite verzija igre, koja je manje zahtjevna i potpuno besplatna za igranje.

PUBG Lite je svoju premijeru doživio u pojedinim azijskim zemljama, i jedan niz meseci nije bilo zvaničnih najava o širenju na više regiona.

Razvojni tim je sada izdao objavu da besplatna verzija PUBG dolazi i na region Evrope 10. oktobra. Izdata je i lista svih zemalja u kojima će ovaj besplatni Battle Royale biti dostupan, a to su: Alandska ostrva, Albanija, Andora, Jermenija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Kazahstan, Kirgistan, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Monako, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo, Uzbekistan i Vatikan.

Interesantno je da su na stranici lite.pubg.com od svih exYU zemalja izostavili Sloveniju dok je na spisku na litesupport.pubg.com ona prisutna, pa smatramo da je u pitanju samo propust autora teksta na prvoj adresi.

PUBG Lite predstavlja odgovor na žalbe igrača kako je originalni naslov nestabilan i previše zahtjevan, a sada će ujedno biti i oštrija konkurencija Fortnajtu, pošto je besplatan.

Besplatna verzija PUBG se tek treba pojaviti na tržištu Severne Amerike, ali o tome detalja trenutno nema.

U videu ispod pogledajte razliku u kvalitetu grafike i fps između originalne i lite verzije PUBG. Konfiguracija koju je autor videa koristio je:

• CPU : Intel i5-9400F (9th Generation)

• MB : MSI H310M Gaming Plus

• Ram : KINGSTON 16GB (2x8GB) DDR4 HYPERX FURY 2666MHZ

• GPU : ASUS Expedition GeForce® GTX 1050 Ti 4GB GDDR5

• SSD : KINGSTON SSDNOW UV400 240GB

• OS : Windows 10 Pro 64bi

(IT mixer / Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.