Surface telefon o kojem se u prošlosti tako često govorilo da se konačno materijalizirao, ali to nije ono što je iko očekivao. Radi se o Android uređaju koji ima dva ekrana i okvire od 5,6 inča koji, čini se, stižu ravno iz 2012. godine.

Ne, to nije jedan od trendovskih sklopivih ekrana – to su dva odvojena panela sa razmakom između njih, i dok je demonstracija jasno pokazala da možete razvući jednu aplikaciju ili sliku preko njih, uvek će izgledati nezgodno. Drugi ekran je, umjesto toga, namijenjen za tipkanje i igranje kontrola – koncept koji već imamo na LG Dual Screen-u ili ROG telefonima Twin Dock.

Microsoft Surface Duo pametni telefon
Microsoft Surface Duo pametni telefon

Mislili biste da s Microsoftom samo preispituju ideje za koje je dokazano da ne funkcionišu, barem ćemo pokušati i iskoristiti nadolazeću prazničnu sezonu Surface Duo-om, ali to nije slučaj. Surface Duo telefon neće stići do kraja sljedeće godine, što će navodno kompaniji i programerima dati vremena za izradu ekskluzivnih aplikacija koje će se koristiti na dva ekrana. Takođe će svakoj drugoj kompaniji dati vremena za razvoj stvarnog sklopivog ekrana, koji nema neugodne praznine u sredini, ali možda i Microsoft ima nešto na umu.

Kompanija nije otkrila nikakve specifičnosti telefona, ali je ipak potvrdila da će njena šarka biti od 360 stepeni, tako da možete preklopiti ekrane i iznutra i izvana.

(Gsmarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.