Muškarac u Rusiji podnio je tužbu protiv kompanije Apple. On naime tvrdi da je postao homoseksualac samo zbog poruke na telefonu.

Muškarac čije ime mediji navode samo kao D. Razumilov traži od kompanije milion rubalja (16.500 funti) nakon što je dobio 69 „GayCoins“, kriptovalutu umesto bitcoina koji je očekivao.

Novac je stigao sa porukom, na engleskom, „ne sudite prije nego što i pokušate“. Učinio je ono što mu je rečeno, pokušao i sada je u vezi, prenosi britanski „Metro“.

Pročitajte još: Apple ljut na Google, odgovara na optužbe

„Pomislio sam – kako mogu da sudim o nečemu, a da to ne pokušam?“, navodi se u njegovoj izjavi u sudskim dokumentima i dodaje da je odlučio da se upusti u vezu sa osobom istog pola.

„I odlučio sam da isprobam vezu sa muškarcem. Nakon dva mjeseca mogu da kažem da sam u vezi sa pripadnikom sopstvenog pola i ne mogu da izađem iz nje. Imam stalnog dječka i ne znam kako da to objasnim roditeljima“, naveo je on.

„Nakon što sam primio onu poruku, moj život se promjenio na gore i više nikada neće biti normalan“, naveo je on.

Razumilov je optužio Apple da ga je je „manipulativno gurnuo ka homoseksualnosti“ otkad mu je poslao poruku te je odlučio da kompaniju tuži zbog „moralne patnje i uništavanja mentalnog zdravlja“.

Njegova advokatica Sapizhat Gusnieva rekla je da je tužba ozbiljna i da je ročište zakazano za 17. oktobar u Moskvi.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.