Apdejt izlazi nekoliko dana prije ekspanzije Phantom Liberty

 

Prije nego što CD Projekt Red objavi ekspanziju Phantom Liberty za Cyberpunk 2077, prvo će izbaciti apdejt koje donosi velike promjene u akcionoj role-playing  igrici. Programer je najavio da će ažuriranje 2.0 biti dostupno od 21. septembra i biće besplatno za sve koji već posjeduju naslov. Ova zakrpa dodaje nova stabla vještina i pogodnosti koje ranije nisu viđene u igri. Takođe daje rekonstrukciju policijskom sistemu univerzuma, tako da radi po onome što programer opisuje kao „jasna, jednostavna pravila“.

Kriminalna aktivnost u igrici se kažnjava, a policajci jure za bjeguncima i ubijaju pojedince zahvaćene sajberpsihozom bez pitanja. Interfejs igre će sada pokazati kolika je vjerovatnoća da će policajci napasti igrača kroz „heat“ sistem prikazan na ekranu. Oni koji dostignu maksimalan nivo hita — 5 zvjezdica — naići će na iskustvo mini-bosa Max Tac-a. Ako odluče pobjeći od vlasti, upašće u potjeru automobila i blokade na cestama iz kojih će morati pobjeći. U slučaju da ih policajci uspiju uhvatiti, neće se moći mirno predati niti podmititi izlaz. Ali ako se uspiju otresti policajca, tada će znati kada ih više ne jure kada NPC počnu napuštati mjesto događaja.

Ažuriranje 2.0 takođe daje igračima nove načine da uklone neprijatelje iz svog vozila. Oni sada mogu pucati svojim oružjem sa stražnje strane svojih motocikala i kroz vjetrobran automobila ili kroz bočni prozor. Oni također mogu koristiti novo montirano oružje za određene nomadske automobile. U međuvremenu, netrunneri mogu hakovati i preuzeti automobile svojih neprijatelja i natjerati ih da eksplodiraju. Uz sve to, ažuriranje također dolazi sa poboljšanjima korisničkog interfejsa i UX-a, novim plijenovima, promjenama izrade i novim radio stanicama.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, s druge strane, dodaje potpuno novu priču, likove – uključujući jednog po uzoru na Idrisa Elbu – i zadatke u igri. Ekspanzija će biti dostupna 26. septembra i koštaće igrače 30 dolara.