Huawei Watch GT 4 pametni sat dolazi u veličinama od 46 i 41 milimetara sa AMOLED ekranom rezolucije 466×466 piksela

 

Huawei je u Barseloni predstavio nove generacije svojih nosivih uređaja, među kojima se ističe osvježena verzija njihovog najpopularnijeg pametnog sata – Watch GT 4.

Huawei Watch GT 4 od 46 milimetara dolazi sa osmougaonim kućištem koje ima prilično tanak okvir i u nekoliko veoma različitih dizajnerskih rešenja.

Najatraktivniji model je onaj sa integrisanom čeličnom narukvicom, koju je na prvi pogled zaista teško razlikovati od klasičnog mehaničkog sata.

Jednako atraktivan je i model sa zelenom narukvicom, koja takođe ima okvir u kombinaciji zelene i bijele. Postoje i mnogo klasičnije i jednostavnije srebrne i crne kombinacije.

Huawei Watch GT 4
Huawei Watch GT 4

Model od 41 milimetar ima potpuno okruglo kućište i namijenjen je ženskim korisnicima. Taj model dolazi u tri verzije – dvije verzije metalnih narukvica i bijelom kožom.

Prema kompaniji Huawei, za satove je dostupno više od 25 hiljada različitih lica.

Huawei Watch GT 4 46 mm ima 1,43-inčni AMOLED ekran rezolucije 466×466 piksela sa 326 PPI. S druge strane, verzija od 41 mm ima AMOLED ekran od 1,32 inča, koji podržava 466×466 piksela.

 

Fokusiranost na praćenje parametara zdravlja i fitnesa

 

Ovaj Huawei-jev pametni sat nosi novi Activity Rings 2.0, koji snima i obavještava vas o ciljevima vaših zdravstvenih sesija.

Kao i ranije, Huawei GT linija satova je u potpunosti fokusirana na praćenje parametara zdravlja i fitnesa.

Linija Huawei Watch GT 4 uključuje novi TruSeen 5.5+ monitoring otkucaja srca s pravovremenim glasovnim ili vibracijskim podsjetnikom o ograničenju otkucaja srca. Nova tehnologija će raditi kontinuirano čak i u hladnim okruženjima. Osim ovoga, sat je pun drugih mogućnosti uključujući TruSeelp 3.0, mjerenje kiseonika u krvi SpO2, stres test i još mnogo toga.

Praćenje spavanja – koje je možda najbolja softverska karakteristika Huawei pametnih satova – takođe je dobilo dodatne funkcionalnosti i poboljšanja.

Nova aplikacija Stay Fit omogućava preciznije praćenje unosa i potrošnje kalorija, koju pokreće Huawei TruSeen 5.5+ tehnologija. Ovo omogućava pregled vašeg kalorijskog unosa, uključujući unos kalorija u realnom vremenu, aktivne kalorije, kalorije u mirovanju i kalorijski deficit. Vidjećete preko 100+ načina vježbanja, koji vam pomažu da ostanete u akciji.

Trajanje baterije je segment u kojem je Huawei lider na tržištu, pa bi model od 46 mm trebalo da ima bateriju koja traje 14 dana u režimu uštede energije, odnosno osam dana kada se iskoriste svi kapaciteti sata. Sa manjim modelom, baterija traje sedam dana i četiri dana.

 

Dostupnost i cijena

 

Huawei Watch GT 4 bi na evropsko tržište trebalo da bude u pretprodaji od 14. septembra, a isporuke će početi 2. oktobra ove godine.

Crni model sa gumenim kaišem koštaće 279 evra, model sa zelenim kaišem 299 evra, dok će model sa integrisanom čeličnom narukvicom koštati 399 evra.

Manji Watch GT 4 košta 279 evra u verziji sa bijelom kožnom narukvicom, 349 evra za verziju sa metalnom narukvicom zlatne boje, a 399 evra za model sa čeličnom narukvicom.

(IT mixer)