Amazfit Bip 5 je zaštićen 2.5D kaljenim staklom i napaja ga baterija od 300 mAh za koju se tvrdi da nudi do 10 dana trajanja baterije uz redovnu upotrebu

 

Amazfit Bip 5 je lansiran u SAD-u, Velikoj Britaniji i na nekoliko drugih tržišta ranije ovog mjeseca, a sad je stigao i u Indiju.

Nedavno lansirani Amazfit Bip 5 ima 1,91-inčni (320×380 piksela) LCD ekran osjetljiv na dodir sa 2,5D kaljenim staklom i premazom protiv otiska prsta. Amazfit nudi podršku za Bluetooth pozive i nudi GPS praćenje u realnom vremenu i funkcije navigacije rutom.

Sat koristi Zepp OS 2.0, tako da može da obrađuje obavještenja aplikacija i kontroliše muzički plejer i kameru telefona. OS vam omogućava da instalirate mini aplikacije, pa čak i jednostavne igre.

 

Preko 120 sportskih modova

 

Pametni sat može da prati preko 120 sportskih modova uključujući vožnju bicikla, trčanje, hodanje i plivanje. Za vježbanje je ugrađen prijemnik za GPS, Galileo, GLONASS i QZSS.

Ugrađeni zvučnik ovdje ima svoju ulogu – može da očita ključne metrike dok vježbate (tako da ne morate stalno da gledate na sat). Tu je i virtuelni pejser. Sat će va podstaći da ubrzate ili usporite kako biste postigli željeni tempo. Vaš napredak se može dijeliti na Strava, adidas Running, komoot i Relieve (pored uobičajene Apple Health i Google Fit integracije).

Opremljen sa nekoliko pametnih senzora za zdravlje kao što su senzor kiseonika u krvi, uređaj za praćenje 24-časovnog otkucaja srca i praćenje stresa pomoću BioTracker 3 senzora. Takođe nudi preko 70 prilagodljivih lica satova.

Uz to, pametni sat takođe ima ugrađen mikrofon i zvučnik za primanje poziva sa povezanog pametnog telefona preko Bluetooth-a. Nudi funkcije kao što su kontrola muzike, podsjetnici na događaje, lista obaveza, pametna obavještenja i Find My Phone.

 

Deset dana trajanja baterije

 

Amazfit Bip 5 se napaja baterijom od 300 mAh za koju se tvrdi da nudi do 10 dana trajanja baterije uz normalnu upotrebu i do 30 dana sa uključenim režimom za uštedu baterije. Potpuno punjenje traje oko 2 sata.

Sat ima IP68 sertifikat, što znači da je otporan na prašinu i vodu. Bip 5 ima dimenzije 45,94 x 38,09 x 11,2 mm i težak je 26 g bez kaiša.

Ovaj sat će biti dostupan na Amazon Indiji od 31. avgusta. Cijena je 7.500 rupija, odnosno 84 evra. Sat dolazi sa izborom silikonskih narukvica: meko crne, krem ​​bijele i pastelno ružičaste (prednji dio kućišta sata je uvijek crn, bočne strane odgovaraju kaišu). Amazon je ekskluzivni prodavac Bip 5.

(IT mixer)