Nakon što ste instalirali iOS 15, usluga Find My će moći pronaći vaš iPhone čak i kad ga je ugašen

 

Pomoću funkcije Find My i nakon instalacije iOS 15, najnovije verzije operativnog sistema možete pronaći svoj iPhone čak i kad je ugašen.

Vodite računa o tome da ćete uz ovu opciju moći pronaći ograničen broj iPhone uređaja. Ovo znači da ćete uz Find My i dalje moći naći druge iPhone samo ako su upaljeni.

Modeli koji podržavaju pronalaženje i kad su ugašeni su:

  • iPhone 11, iPhone 11 Pro / iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 / iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 / iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max

 

Kako aktivirati funkciju Find My?

 

Ako ste novi vlasnik iPhone-a ili nikad niste koristili Find My, evo od čega bi trebalo krenuti.

Idite u postavke i pritisnite svoje ime. Nakon toga birajte stavku Find My, potom i Find My iPhone. Uključite stavku Find My iPhone, kao i opciju Find My Network, koja će omogućiti da tražite uređaj čak i kad je isključen.

Aktivacijom stavke Send Last Location vaš će telefon poslati svoju zadnju lokaciju i znaćete gdje se nalazio kad mu je baterija bila pri kraju.

Nakon aktivacije ovih stavki moći ćete da tražite iPhone preko aplikacije Find my na Mac-u ili bilo kojem pregledaču odlaskom na stranicu iCloud.com/find i prijavom pomoću vašeg Apple ID.

Ako ga tražite putem internet pregledača, vidjećete zelenu tačku koja predstavlja vaš telefon. Odaberite je i kliknite na zaokruženo slovo „i“. Dobićete opciju reprodukcije glasnog zvuka, brisanja uređaja ili prebacivanja u „izgubljen“.

Vaš telefon će poslati telefonski broj pomoću kojeg pronalazači uređaja mogu da vas kontaktiraju kako bi vam ga vratili, nakon čega će se zaključati. Aplikacija ima iste opcije kao internet verzija uz navigaciju pomoću koje ćete doći do svog uređaja.

Ako koristite iOS 15, možete pronaći iPhone čak i kad je ugašen.

(Tportal)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.