Ako tražite relativno kompaktan laptop, možda će vas zaintrigirati informacija da je Huawei predstavio svoj najnoviji MateBook. Uređaj dolazi pod imenom MateBook 14s koji zapravo sadrži neke zanimljive i uzbudljive funkcije, poput 14,2-inčnog ekrana osjetljivog na dodir sa osvježavanjem od 90Hz.

Smatramo da je ovo prilično zanimljivo jer je većina ekrana prenosnih rаčunara uglavnom ograničena na 60Hz, pa iako 90Hz nije puna glatkoća od 120Hz ili 144Hz koju biste mogli pronaći na monitorima višeg ranga, to je ipak korak dalje iznad standardnih 60Hz što bi moglo poboljšati iskustvo za korisnike.

Ispod haube, MateBook 14s pogonjen je Intel Tiger Lake procesorom, a korisnici mogu birati između Intel Core i5-11300H ili i7-11370H konfiguracija. Ovaj laptop dolazi s 8 GB RAM memorije, ali postoji mogućnost nadogradnje na 16 GB ako vam je potrebno. Takođe, dolazi i sa 512 GB NVMe prostora za skladištenje, ali ga korisnici mogu nadograditi na 1 TB ako je potrebno.

Još jedna zanimljivost prenosnog računara je da ako ste kupili Huaweijev ekosistem i imate tablet sa HarmonyOS 2.0, zapravo možete koristiti tablet kao sekundarni ekran, slično iPad Sidecar funkciji. Huawei MateBook 14s će se prodavati po cijeni od 7.000 CNY, što je otprilike 1.100 USD, a lansiranje će biti 27. oktobra u Velikoj Britaniji, a slijede ga Evropa i Azija.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.