Maxis Studio, koji stoji iza razvoja Simsa, najavio je da će i njihova sljedeća igra Project Rene biti besplatna

 

Nova igra, za koju su iz Maxis-a naglasili da neće biti The Sims 5, nego Project Rene, biće potpuno besplatna za preuzimanje i igranje, a igra neće koristiti taktiku Sims Mobile-a gdje će igranje biti ograničeno količinom energije virtuelnih likova, osim ako korisnici ne kupe novu energiju.

„Želimo da Project Rene bude besplatan za preuzimanje. A to znači da kada bude spremna i potpuno otvorena za igrače, moći ćete da se pridružite i igrate i istražujete Project Rene bez pretplate, bez kupovine same igre ili mehanike zasnovane na energiji“ , prokomentarisala je Lindzi Pirson, potpredsjednica kreativnog u Maxis-u.

Što se tiče monetizacije, koristiće model sličan The Sims 4, iako se čini da kompanija i dalje razmišlja o načinima da efikasno monetizuje predstojeću igru.

Project Rene će podržati dodatni sadržaj – iako će većina DLC-a biti besplatna, postojaće i proširenja koja će morati da se kupe. Kao primjer kompanija je navela dodatke za različite vremenske uslove koji bi bili dostupni svima besplatno, ali za one koji žele opcije kao npr. klizanje ili lumping, moraće da plate za njih.

 

Razvoj The Sims 4 i Project Rene u isto vrijeme

 

Nova verzija Simsa neće zamijeniti trenutni Sims 4, niti će to biti igra razvijena umjesto The Sims 5, ali će Maxis nastaviti da razvija i podržava i The Sims 4 i Project Rene u isto vrijeme i nezavisno jedan od drugog. Cilj koji žele da postignu novom igrom zasnovanom na popularnoj franšizi, objasnila je kompanija, jeste da korisnicima pruže drugačiji način da igraju The Sims.

Project Rene će omogućiti multiplejer igre kao i igranje sa korisnicima na drugim platformama, piše Techspot. Ono što se još uvijek zna o ovoj igri je da je način izgradnje virtuelnih objekata unutar igre potpuno promijenjen i poboljšan.

Informacija kada bi nova verzija popularne igre trebalo da postane dostupna još uvijek nije poznata.

(IT mixer)