Uđite u svijet mašinskog učenja i vještačke inteligencije (AI) potpuno besplatno

 

Vještačka inteligencija (Ai) je postala prisutna u svim oblastima života – u smartfonima, računarima, bankarstvu, zdravstvu…

Google je odlučio da ponudi alat koji radi u Web pretraživaču, i uz pomoć kog možete da napravite vašeg sopstvenog AI robota potpuno besplatno.

Teachable Machine 2.0 je aplikacija koja ima podršku za prepoznavanje lica, objekata i pokreta. Može da radi sa već prikupljenim podacima, a može i ih i sama prikupljati.

Zanimljivo je i da Teachable Machine ne zahtjeva poznavanje programiranja, pa ga mogu koristiti i oni koji prave prve korake u svet softverskog dizajna i AI ili vještačke inteligencije.

Google ima i profesionalniju verziju ovog softvera nazvanu Cloud AutoML, namenjenu iskusnim programerima koji rade sa velikim bazama podataka i žele da stvore napredne AI sisteme.

Na ovom linku možete pronaći Teachable Machine 2.0 gdje imate sva uputstva i tutorijale. Započnite svoj prvi AI projekat.

(B92 / Danas.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.