Qualcomm se dobro priprema za dolazak 5G tehnologije, pa će tako Snapdragon 865 čipset imati integrisan i 5G modem

 

Qualcomm sa svojim Snapdragon čipsetima radi odličan posao. Zauzeli su dobar dio tržišta, prisutni su u uređajima mnogih proizvođača i ne planiraju da stanu na tome. Nakon Snapdragona 855 i njegove Plus verzije, red je došao na pravu nadogradnju, odnosno Snapdragon 865 čipset koji će se pojaviti u mnogim flagship uređajima sljedeće godine.

Qualcomm na Havajima od 3. do 5. decembra održava svoj Snapdragon Tech Summit, a gotovo je sigurno da će tad predstaviti novi čipset.

Iako je nomenklatura odnosno oznaka 865 logična, ista je i potvrđena od strane kineskog brenda koji se bavi izradom luksuznih pametnih telefona, imena 8848, koji je  Snapdragon 865 najavilo u svom Titanium M6 5G uređaju sljedeće godine.

Qualcomm se dobro priprema za dolazak 5G tehnologije, pa će tako Snapdragon 865 imati integrisan i 5G modem.

U avgustu ove godine pojavili su se benchmark rezultati Qualcommovom čipseta kodnog imena Kona, a čini se da je upravo taj čipset zapravo Snapdragon 865.

Isti će biti proizveden u 7 nm FinFet procesu od strane TSMC-a.

S nestrpljenjem očekujemo predstavljanje ovog čipseta jer će se s njim gotovo sigurno poktetati nadolazeći Samsungovi S11 uređaji (na nekim tržištima), sljedeća generacija OnePlusovih uređaja, kao i cijela vojska Xiaomijevih flagship killera.

(Byte)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.