Blizzard je najavio jedinstvenu promotivnu kampanju za Diablo IV Season of Blood, koja sadrži posebno izdanje prilagođenog PC-a prožeto autentičnom ljudskom krvlju. Kampanja ima za cilj da podstakne davanje krvi u Sjedinjenim Državama, uz uslov da se u periodu od 20. oktobra do 20. novembra 2023. mora prikupiti minimalno 666 litara krvi, da bi prilagođeno davanje za PC postalo aktivno.

Obrazloženje iza ove nekonvencionalne promocije je da se potaknu igrači širom SAD-a da posjećuju centre za darivanje krvi, doprinoseći tako potrebnoj opskrbi krvlju za bolnice. Ako je cilj darivanja krvi ispunjen ili premašen, nagradna igra za PC hlađen tekućinom prožet „pravom ljudskom krvlju“ će početi. Na tom putu su postavljeni prekretnički ciljevi:

U količini od 220 litara, svi učesnici će dobiti kozmetiku za oružje, uključujući Dagger: Bloodpetal Anlace, Axe: Bloodpetal Sever, Necromancer Focus: Bloodpetal Heart, Sword: Bloodpetal Blade, and Druid Staff: Bloodpetal Bludgeon.

Diablo promocija darivanja krvi

Kada se dostigne 440 litara, svi učesnici će također dobiti pristup kozmetici Loch Raeth Maor Barbarian Armor Cosmetic, pored gore spomenute kozmetike za oružje.

Nakon što postignu cilj od 666 litara, učesnici će otključati Vermilion Eye Piebald Mount, zajedno sa ulaskom u veliku nagradnu igru za prilagođeni PC prožet pravom ljudskom krvlju, koji je isključivo dostupan američkim igračima starijim od 18 godina.

Događaji za otključavanje zakazani su za 22. novembar.

Za one koji su znatiželjni o specifičnostima PC-a prožetog krvlju, Blizzard je pružio detaljne informacije o njegovim hardverskim komponentama:

  • Intel Core i9 13900K CPU
  • Nvidia GeForce RTX 4090 GPU
  • 64 GB DDR5 RAM-a
  • 3 TB NVMe M.2 SSD memorije
  • EK-Quantum Vector GPU Waterblock
  • Futrola s prepoznatljivom Diablo paletom boja ukrašenom prilagođenom grafikom Season of Blood

Što se tiče infuzije „prave ljudske krvi“, vjerovatno je da je dehidrirana krv korištena kao pigment boje ispod sjajnog premaza. Često postavljana pitanja koja se odnose na sva dodatna pitanja o ovoj izvanrednoj promociji dostupna su za dodatna pojašnjenja.