Blackmagic je najavio novu kameru, URSA Cine Immersive, koja je deo novog radnog toka specifičnog za Vision Pro, zajedno sa njihovim softverom DaVinci Resolve. Ova kamera, bazirana na URSA Cine platformi, omogućava kinematografima da snimaju video zapise u 90 kadrova u sekundi u stereoskopskom 3D formatu, prilagođene za Vision Pro.

Pored same kamere, ažuriranja u softveru DaVinci Resolve omogućiće filmskim stvaraocima da prate snimke direktno putem Apple-ovih slušalica, izvoze izvorne Vision Pro video datoteke i još mnogo toga.

Blackmagic URSA Immersive kamera
Blackmagic URSA Immersive kamera

Blackmagic nije otkrio cijenu ove kamere, ali je jasno da neće biti dostupna širokoj javnosti. (Sa druge strane, ono što bi moglo biti pristupačnije je nadolazeći stereoskopski objektiv kompanije Canon.) Ipak, postojanje ovakve kamere, zajedno sa Blackmagic-ovim softverskim ažuriranjima, moglo bi značiti da će sve više filmskih stvaralaca praviti sadržaj za slušalice, koje do sada nisu imale mnogo sadržaja za reklamiranje.

URSA Cine Immersive senzor

Takođe, kamera je spremna za upotrebu s dronovima! Trebaće vam nešto posebno snažno da je podignete u vazduh (što je u velikoj mjeri Blackmagic-ova specijalnost), ali ako možete priuštiti ovu kameru, verovatno možete priuštiti i industrijski dron, možda čak i bespilotnu letelicu napravljenu po mjeri da je nosi.

Blackmagic URSA Cine Immersive kamera montirana na dron (Foto: Blackmagic Design)
Blackmagic URSA Cine Immersive kamera montirana na dron (Foto: Blackmagic Design)