Do sada već i ptice na grani znaju da Diablo fanovi nisu nimalo srećni kada je u pitanju Diablo Immorta igra, a razlog za to je sistem monetizovanja koji je Blizzard implementirao.

Većina igrača Diablo Immortal smatra pravom otimačinom novca, s obzirom na to da je potrebno potrošiti preko 100.000 dolara kako bi se lik unapredio do maksimuma. Međutim, izgleda da mnogima ne smeta da troše novac u igri, jer Diablo Immortal i dalje zarađuje milion dolara dnevno, mjesec dana nakon objave.

Prema statistici i analitic AppMagica, Diablo Immortal je tokom prvog mjeseca imao preko 10 miliona preuzimanja. Poređenja radi, Diablo 3 je dostigao 10 miliona igrača za šest nedjelja. Ipak, potrebno je istaći da je Diablo Immortal besplatna igra, dostupna za mnoge platforme, dok je Diablo 3 na početku bio dostupan samo za PC.

Tokom prvog mjeseca, Diablo Immortal je zaradio 49 miliona dolara, što u prevodu znači prosječno 1,63 miliona dolara dnevno. Trenutno, igra ne ostvaruje previše prihoda, ali i dalje zarađuje preko milion dolara dnevno.

U poređenju sa drugim mobilnim gigantima, kao što je Apex Legends, Diablo Immortal je tokom istog komparativnog perioda ostvario pet puta veću zaradu. Poput broja preuzimanja, igrači iz SAD-a su u najvećoj meri zaslužni i za zaradu koju igra ostvaruje.

Trenutno, Diablo Immortal ima ocenu od 0,3 na Metacritic sajtu i sa njom je jedna od najgore ocenjenih igara od strane korisnika ikada. S druge strane, stručna kritika nije toliko rigorozna, pa igra u ovom segmentu ima rezultat od 59 poena.

(b92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.