Korisnici otključavaju pametni telefon u prosjeku 70 puta dnevno, a devet od 10 puta prvo pogledaju zaključani ekran telefona što je veliki podstrek oglasivačima da tu postave svoje reklame

 

Android korisnici bi mogli za dva mjeseca na zaključanom ekranu svog pametnog telefona, umjesto svoje omiljene fotografije ili čuvara ekrana, da gledaju reklame. Barem u SAD.

Kako prenosi TechCrunch, indijska reklamna kompanija Glance pregovara sa američkim telekom operaterima o lansiranju nekoliko modela pametnih telefona koji bi prikazivali reklame i promotivne poruke na zaključanim ekranima.

„Dinamički“ zaključani ekran Glance-a bi prikazivao vijesti, video zapise, igre i reklame, koje bi korisnici vidjeli prije nego što otključaju svoj telefon. Naravno, u zavisnosti od navika i želja korisnika, sadržaj će se prilagođavati. Oglasi se mogu isključiti, ali korisnici moraju malo dublje da kopaju u podešavanja telefona da bi to uradili.

Ako vam od pomisli na reklame na zaključanom ekranu vašeg telefona „diže kosa na glavi“, dovoljno je reći da u Aziji oko 400 miliona korisnika pametnih telefona „uživa” u ovoj usluzi.

I kako bi Apple mogao da krene istim putem, prema informacijama da će nova verzija iOS-a imati mogućnost prikazivanja sadržaja na zaključanom ekranu. Istina, iz Apple-a su naveli da pod „sadržajem” podrazumijevaju vijesti, podsjetnike, kalendar, poruke i slično. Međutim, nisu izričito rekli da neće biti oglasa.

Na kraju krajeva, zaključani ekran je neiskorišćeno blago za oglašivače. Prema podacima koje je objavio Glance, korisnici otključavaju pametni telefon u prosjeku 70 puta dnevno, a devet od 10 puta prvo pogledaju zaključani ekran telefona.

(TechCrunch)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.