Sjajan vikend, nakon Diabla 4 Blizzard najavio i Overwatch 2

 

Ovaj vikend sigurno je u znaku Blizzarda. U toku je popularna Blizzardova konferencija BlizzCon 2019. S obzirom da je prošlogodišnja konferencija doživjela debakl, ovoga puta se Blizzard potrudio nauči na greškama i napravi bum u svijetu igara. Nakon spektakularne najave za Diablo 4, Blizzard je upravo najavio i Overwatch 2, nastavak svog popularnog timskog šutera Overwatch-a, na pozornici na Blizzcon-u 2019.

Izvorni Overwatch objavljen je prije više od tri godine, a iako je Blizzard nastavio proširivati igru ​​novim herojima, mapama i modovima igre, tokom svog vijeka igre nije dobio ovako veliko ažuriranje.

Dodavanjem stvarnog načina priče, nastaviće se širiti na znanje koje Blizzard polako gradi za svemir Overwatch posljednjih nekoliko godina, sadržajem u igri i razrađenim kinematografskim kratkim crtama.

 

Novi modovi, nove mape, igrači trenutne verzije moći će igrati PVP protiv igrača iz dvojke

 

Film sa najavama Overwatch 2 dolazi nakon mnoštva kratkih filmova koje je Blizzard izdao do sada, videći junake Overwatch-a okrenutih prema Null Sectoru – invazijskoj sili robota. Za razliku od originalne igre, koja je prvenstveno bila PvP iskustvo za više igrača, čini se da nastavak ističe kooperativni PvE sadržaj koji će vidjeti da se igrači suočavaju sa mnoštvom računarskih neprijatelja na oba nivoa priče i na više ponovljivih „herojskih misija“. Igrači će takođe biti sposobni da izravnaju svoje heroje i prilagode njihove sposobnosti, u naredno početku franšize.

I dalje postoje PvP modovi i mape, a Blizzard obećava novu jezgru „Push“ moda, kao i nove mape i junake (koji će biti dodani uz postojeće 31 junake koji se već vraćaju). Igra će i dalje imati jaku borbu sa šest prema šest, slično kao u prethodnoj igri.

Također nov je potpuno novi vizualni stil, sa svim likovima i postojećim mapama dobija svježe dizajne za nastavak. Dva od tih novih junaka su Echo, robot koji je predstavljen u Overwatch-ovom Blizzcon-u prošle godine, i Sojourn, kojeg je Blizzardov izvršni direktor Jeff Kaplan spominjao, ali ne želi dati više detalja.

Blizzard koristi nekonvencionalan pristup nastavku, obećavajući „zajedničko multiplayer okruženje“, gdje će trenutni Overwatch igrači moći igrati protiv Overwatch 2 igrača u PvP multiplayeru i imaće pristup svim novim Overwatch 2 herojima i mapama. Kompanija je takođe obećala da planira da podrži sve postojeće otključane kozmetike svih igrača iz prve igre.

Još nema riječi o tome kada bi Overwatch 2 mogao biti pušten. Blizzard je samo objavio da je nastavak „u razvoju“ i da će uskoro biti objavljeno još detalja.

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.