Nakon dugog čekanja, konačno je stigao…

 

Blizzardova godišnja konvencija BlizzCon, koja se svake godine održava u Anaheimu u Kaliforniji, počela je najavom igre Diablo 4, novog nastavka jedne od igara koje s razlogom uživaju kultni status.

Za novog Diabla se očekivalo da će biti najavljen još prošle godine, ali je umjesto toga najavljen Diablo Immortals, mobilna igra koja je razočarala i razljutila fanove, a reakcija je bila toliko glasna da je pala vrijednost dionica kompanije. Prošlogodišnji je BlizzCon bio jedan od najgorih i već od toga trenutka znali su da ove godine moraju napraviti nešto spektakularno pa su konvenciju otvorili odličnom najavom Diabla 4.

Treba spomenuti i da je iza Blizzarda teška godina. Activision je preuzeo veću ulogu i poruka je bila jasna – više igara i smanjenje troškova. Uslijedila su otpuštanja stotina ljudi koji su kasnije u medijima iznosili svoje priče, otišao je i osnivač te dotadašnji glavni izvršni direktor Mike Morhaime, otkazana je i pucačina temeljena na StarCraftu, a onda su i drakonski kaznili igrača koji je u prenosu Hearthstone takmičenja uzviknuo: „Oslobodimo Hong Kong!“ Kaznu su kasnije smanjili, a na otvaranju BlizzCona se i ispričali jer su reagovali brzo i pogrešno. Ukratko, Blizzard na ovom BlizzConu mora napraviti jako puno. Jedna od glavnih uzdanica je Diablo 4, dok je druga novi nastavak Overwatcha ili kako će se već zvati.

 

Krv, mrak, strah, jednom riječju Diablo 4

 

Diablo 4 vraća se mračnim korijenima, na oduševljenje starijih igrača. Glavni protivnik bit će Lilith, navodna prva žena prvog čovjeka Adama te majka Nephalema. Trailer za igru je odličan, u klasičnom Blizzardovom stilu. Posjetitelji konvencije moći će već danas isprobati demo, što znači da je igra u donekle igrivom stanju i njen izlazak ne bi trebalo dugo čekati. Žalosno je što uopšte moramo naglašavati da će Diablo 4 biti dostupan za PC, PlayStation IV i Xbox One.

Krv, mrak i strah je ono što Blizzard obećava od novog Diabla. Igra će ostati izometrijski RPG i susretaćemo se s drugim igračima u gradovima. Barbarian, Druid i Sorceress su prve tri predstavljene klase, a potvrđeno je da ćemo moći igrati i protiv drugih igrača, odnosno PvP segment igre. Više o Diablu IV saznaćemo u narednim danima, ali na prvu djeluje kao nešto čemu će se mnogi igrači radovati.

(Index.hr)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.