Kao i većina drugih događaja tokom posljednjih osam meseci, i Blizzard-ova konferencija BlizzCon nije odražana u tradicionalnom obliku. Umjesto da desetine hiljada fanova dođe i posjeti ovaj događaj, u februaru će morati da se zadovolje potpuno novom digitalnom verzijom BlizzCon-a: BlizzConline. Za razliku od tradicionalne konferencije, ovaj događaj će svi zainteresovani moći da prate besplatno.

 

Cijeli BlizzConline događaj potpuno besplatan

 

Do sada je na BlizzCon-u bilo omogućeno besplatno gledanje samo određenih aspekata, uključujući ceremoniju otvaranja, kao i nekih esports događaja. Za sve ostale događaje, uključujući developere, takmičenja, ceremoniju zatvaranja, obično vam treba karta košta 50 dolara. Organizatori kažu da više neće biti tako, jer će BlizzConline biti u potpunosti besplatan. Predsjednik Blizzarda je rekao u video snimku da želi da to bude velika virtuelna proslava, pa će moći svako da gleda besplatno i učestvuje u svemu.

Pročitajte još: Witcher 4 će biti ekskluziva za next-gen konzole PS5, Xbox Series X?

Ova odluka i video su sustizanje onoga što se posljednjih mjeseci dešavalo u Blizzardu. Direktor je napomenuo da 95% zaposlenih radi od kuće, usred pandemije COVID-19, i da su zbog toga usporena različita ažuriranja, poput World of Warcraft-a i Shadowlands-a. BlizzConline će izgubiti na osećaju spektakla, ali uprkos poteškoćama i trenutnom stanju u svetu, čini se da Blizzard pokušava da ga učini što bližim BlizzCon-u elementima koji su usmjereni na zajednicu. Zajedno sa cosplay događajima, održavaće se takmičenja u umjetnosti i pripovjedanju priča, takmičenje talenata i godišnji March of the Murlocs. Na ovom velikom događaju biće predstavljeni i podaci o igrama Overwatch 2 i Diablo 4.

(PCpress via Endgadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.