Oktobar je trebao biti mjesec kada bi World of Warcraft postao bogatiji za još jednu ekspanziju, nazvanu Shadowlands, koja bi igrače odvela u potpuno novu regiju WoW svijeta, zagrobni život.

Iako je Blizzard imao dva mjeseca za dodatni rad kada se pogledaju prošle dvije ekspanzije koje su izašle u avgustu, uticaj korona virusa na razvoj je bio daleko veći.

Blizzardov razvojni tim nije uspio da rad privede kraju na vrijeme, već mu je potrebno dodatno, zbog čega se izlazak Shadowlands ekspanzije odlaže na neodređeno. Ovo odlaganje bez pruženog novog datuma izlaska pokazuje da Blizzardu treba više vremena kako bi kvalitet ekspanzije doveo na zadovoljavajući nivo, a ujedno izgleda kao da ni samo rukovodstvo ne zna koliko će dodatni rad potrajati.

Džon Hajt je izašao sa objavom da će WoW: Shadowlands biti odložen, a u zvaničnoj objavi je navedeno da je preostalo ispolirati sadržaj, izbalansirati pojedine elemente vezane za završni zadržaj. 13. oktobra će izaći pre-patch, koji služi kao priprema terena za novu ekspanziju i donosi izmenjeni progresiju karaktera, opcije za kastomizaciju i slično.

Po internetu se šuška da će novi datum izlaska za Shadowlands biti decembarski, kao i da postoji šansa da se ekspanzija pomjeri čak na prvi kvartal naredne godine.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.