Escobar, koji je bio računovođa i suosnivač Medellin kartela za krijumčarenje kokaina, predstavio je “Escobar Fold 1”

 

Roberto Escobar (71), brat zloglasnog kralja droge, dao je svoj danak na unosnom tržištu pametnih telefona, predstavljajući zlatni sklopivi “Escobar Fold 1” za koji tvrdi da je neprobojan.

Ne moramo naglašavati tko je bio Pablo Escobar i zašto je nosio titulu zloglasnog kralja droge. Ali, jeste li znali da Pablo ima nešto manje poznatog brata?

Escobar, koji je bio računovođa i suosnivač Medellin kartela za krijumčarenje kokaina, predstavio je “Escobar Fold 1” koji bi trebao da košta oko 349 dolara, a sadržavaće pozadine sa slikama Pabla Escobara.

Escobarov smartfon ima fleksibilan displej koji se može prebaciti prema van i pretvoriti u tablet.

Prema riječima izvršnog direktora Escobar Inc.-a Olofa Gustafssona, ekran je izrađen od posebne plastike koja ga čini “gotovo neraskidivim”, tvrdeći da je to “najtrajniji telefonski ekran na tržištu”.

Pročitajte još: Sony za 2020. godinu sprema sedam novih telefona, od kojih će jedan imati čak šest kamera

Pametni telefon je dizajniran u SAD-u, a proizvodiće se u Hong Kongu i krasi ga, prema pričama, jedinstvena tehnologija i dizajn. Početna proizvodnja ograničena je na 100 000 smartfona.

Što se tiče specifikacija, Escobar Fold 1 koristi vanjski sklopivi dizajn i 7,8 inčni AMOLED FHD ekran.

Uređaj je opremljen s 2,8 GHz octa-core Snapdragon 8-series, Adreno 640 GPU-om i pokreće Android 9.0. Također podržava dvije SIM kartice, a dostava bi trebala biti besplatna za cijeli svijet.

(Geek)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.