Vivaldi se odavno predstavlja kao browser (internet preglednik) za napredne korisnike koji žele i umiju da ga prilagode svojim potrebama. Nakon što je uspjela da zauzme svoje mjesto na desktop računarima, kompanija širi prisustvo i na mobilne uređaje.

Kako prenosi TechCrunch, Vivaldi za Android zadržava izgled, osećaj i brzinu desktop verzije ali bez želje da se „optereti“ bezbrojnim opcijama i na mobilnim telefonima.

Sveukupno iskustvo korišćenja je, piše TechCrunch, prilično jednostavno. Vivaldijev tim je na dno stavio sve standardne UI funkcije pa se može koristiti jednom rukom većinu vremena. Tu su i napredne funkcije upravljanja tabovima koje obično nisu dostupne na mobilnom uređaju, uključujući mogućnost kloniranja kartica i funkciju snimanja ekrana koja omogućava snimanje bilo cijele stranice ili samo vidljivog područja.

Za one koji redovno koristite različite browser-e, Vivaldi nudi prečice za njih.

Jedino što izdvajaju da bi trebalo ispraviti jeste zaštita praćenja koju Vivaldi nema i koju je, za razliku od desktopa gde možete lako instalirati ekstenziju, na mobilnim uređajima teže postaviti.

Vivaldi browser za Android je, za sada, dostupan u beta fazi a stabilna verzija se očekuje uskoro.

Koji je vaš omiljeni browser?

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.