Savitljivi telefoni sami po sebi nemaju neku vrijednost ukoliko nisu podržani odgovarajućim aplikacijama, koje mogu da iskoriste prednosti fleksibilnih ekrana. Ovo neće predstavljati problem za prerađeni Galaxy Fold, koji je konačno spreman da se nađe u prodaji.

Samsung je objavio da je sarađivao sa Google-om i Android developerima kako bi na Galaxy Fold donio stotine aplikacija, uključujući i velika imena kao što su Amazon Prime Video, Facebook, Spotify i Twitter. Ova informacija stiže nakon što su Samsung i Google proveli mjesece u test laboratorijama, kako bi kreatorima aplikacija pomogli da ispoliraju svoja rješenja za Fold.

Vijesti takođe stižu i uz detalje o tome kako Android 10 poboljšava podršku za savitljive telefone. Operativni sistem je sada bolji u mijenjanju veličine aplikacija i prikazivanju preko ekrana, dok developeri sada imaju novi emulator koji im pomaže pri testiranju prikaza na više displeja. Tokom vremena se očekuje još više aplikacija koje rade na savitljivim telefonima.

(NN via Endadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.