Ukoliko želite provjeriti broj riječi tokom kucanja u okviru nekog Google Docs dokumenta opciju možete pronaći iz padajućeg menija, te kliknuti na Tools > Word Count.

Tu je i prečica na tastaturi ⌘ + Shift + C (Mac) ili Ctrl + Shift + C (Windows), ali bi proces uskoro trebalo da postane prilično jednostavniji, što će korisnicima omogućiti da u svakom trenutku znaju koliko su riječi otkucali.

Naime, G Suite (Google Docs for business) korisnici bi uskoro trebalo da dobiju mogućnost da aktiviraju „brojač riječi uživo,“ koji broj riječi prikazuje u realnom vremenu, tokom kucanja. Opcija će, naravno, biti najkorisnija onima koji konstantno brinu o minimalnom i maksimalnom broju riječi u nekom dokumentu, što im trenutno komplikuje proces pisanja, budući da konstantno provjeravanje broja riječi zaustavlja tok misli i utiče na proces pisanja.

G Suite korisnici bi novu opciju trebalo da dobiju u oktobru, a očekuje se da nakon toga brojač reči stigne i do ostalih korisnika.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.